top of page

LOKACIJA

Sailing Academy Lošinj nalazi se na otoku Lošinju, u sjevernom dijelu Jadranskog mora. Naš brod je vezan u Marini Lošinj koja se nalazi u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali lošinjskih otoka.

Mali LošinjMali Lošinj je najveće naselje na otoku, smješteno na južnoj strani Lošinjskog zaljeva, koji je zahvaljujući takvom položaju postao vrlo važno pomorsko i trgovačko središte, a danas i važno turističko odredište.

Nalazi se u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali lošinjskih otoka. Sa 8116 stanovnika, Mali Lošinj je danas najveće otočno mjesto na Jadranu. Mali Lošinj seže u 12. stoljeće, u vrijeme kada se dvanaest hrvatskih obitelji naselilo u istočnoj uvali Sv. Martina. Prvi hrvatski doseljenici bili su stočari i zemljoradnici koji su se kasnije okrenuli ribarstvu, pomorstvu i brodogradnji, čime su naselje približili moru. Zlatno doba Malog Lošinja bio je kraj 19. stoljeća kada se, zahvaljujući moru i pomorstvu, “malo selo” pretvara u pomorski grad.

Otok Lošinj


Lošinj je 11. najveći jadranski otok po površini, dug 33 km (21 mi), a širina varira od 4,75 km (2,95 mi) na sjeveru i sredini otoka, do 0,25 km (0,16 mi) kod grada Mali Lošinj. Poznato je po svojim upečatljivim uvalama i bogatoj vegetaciji. Glavni grad, Mali Lošinj, nalazi se u velikoj prirodnoj luci. Oko 2600 sunčanih sati godišnje čini otok popularnim turističkim odredištem. Otok ima blagu klimu i zimzelenu vegetaciju.

Otok Cres


Cres je najveći hrvatski otok i proteže se od rta Jablanica na sjeveru do rta Suha na jugu. Ovaj otok bujne vegetacije, raznolike flore i faune nekada je bio povezan s obližnjim otokom Lošinjem, ali je između dva otoka u rimsko doba prokopan kanal kako bi se skratilo putovanje brodom. Danas su Lošinj i Cres ponovno povezani mostom preko ovog kanala. Otok Cres je naseljen od neolitika, a najstariji poznati stanovnici otoka bili su Liburni. Jedno od najstarijih naselja na Cresu je bajkovito selo Lubenice smješteno na 378 m visokoj litici iznad mora.

bottom of page